Eerste bezoek aan de chiropractor

Klant formulieren

Als je bij ons komt, heten we je van harte welkom als nieuw lid van een groeiende club bewuste en gezonde mensen.  We vragen of je de formulieren ingevuld hebt die je in onze nieuwe klant sectie kunt vinden. Dit formulier geeft ons een beeld van je gezondheidshistorie en de conditie waar je lichaam zich in bevindt.


Consult

Vervolgens heb je een gesprek met de chiropractor die het formulier met je door zal nemen. Samen kijken jullie naar mogelijke gezondheidsproblemen of uitdagingen. Dit eerste consult is er om de chiropractor jou, jouw lichaam, jouw conditie en verwachtingen die je hebt, beter te leren kennen. En ook om te zien of chiropactie wel bij jouw doelen past.


Lichamelijk Onderzoek

Tijdens dit eerste consult zal de chiropractor de volgende onderzoeken doen:

  • Vitaliteits-test.
  • Compleet chiropractisch onderzoek doen: orthopedisch en neurologisch.
  • Volledige postuur analyse.

Overigens wordt niets gedaan zonder jouw toestemming.


Röntgen/CT/MRI

Afhankelijk van jou wprobleem zel eventueel aanwezig beeldmateriaal samen worden bekeken. Of er wordt bepaald of er aanvullen beeldmateriaal nodig is. Dit om een beter inzicht te krijgen van eventuele serieuze wervel problematiek. De meeste mensen zijn verbaasd als ze een keer hun eigen beeldmateriaal voor de eerste keer zien. Ook kunnen we aan de hand van dit beeld materiaal eventuele wervel verschuivingen laten zien.


Report of Findings

Als alle informatie verzameld is en de onderzoeken zijn gedaan, geeft de chiropractor een uitleg van zijn bevindingen. Ook is er dan de mogelijkheid tot het stellen van vragen:

  • Hoe kan ik geholpen worden?
  • Hoe vaak zal ik moeten komen?
  • Wat gaat het allemaal kosten?

Nadat jouw gezondheidsgeschiedenis, je doelen, je onderzoek is afgenomen, jouw beeldmateriaal is bekeken. Zal de chiropractor met je doornemen welke behandelingen hij gaat doen.


Behandeling

Aan het einde van de intake kan je ervoor kiezen om een eerste behandeling te ervaren. Dit is een chiropractische behandeling met een zachte techniek.


Vitaliteits Programma

Voordat je de praktijk weer verlaat, geeft de chiropractor je advies over de in te zetten behandelingen en de frequentie. Ook wordt er vaak advies gegevens om naast de behandelingen te zorgen voor een verbetering van je welzijn.