Wat te verwachten

Het fundament leggen voor totale gezondheid

Op een bepaalde manier is chiropractie te vergelijken met het bouwen van een huis – bepaalde zaken moeten eerst gebeuren voordat alles stevig staat en goed samenwerkt. Als je een huis gaat bouwen ga je niet eerst de muren neerzetten zonder een goede fundatie te hebben. De muren zullen dan zwak zijn en mogelijk instorten. Ook ga je niet een dak maken als er nog geen muren staan. Dit concept geldt ook voor je lichaam en chiropractie werkt aan veel zaken waardoor mensen pijn of andere gezondheidsproblemen ervaren.

Als het fundament van je lichaam niet in orde is, moet dat eerst worden aangepakt voordat je echte gezond zijn kan creëren. Met chiropractie zal je lichaam door een aantal fasen gaan om in de optimale staat te komen. Er zijn 3 fasen in chiropractie:

Fase 1: Intensief

Als je pijn hebt en je komt bij ons, is onze eerste zorg om de pijn te verminderen en je zo snel mogelijk beter te gaan voelen. Afhankelijk van de ernst van de onderliggende oorzaak van jouw pijn, zal de gemiddelde klant 2-3 keer peer week voor 3 weken chiropractie krijgen.

Fase 2: Stabiliteit

Gedurende deze corrigerende fase van chiropractie zullen spieren en ander weefsel de kans krijgen om beter te helen, dit voorkomt dat je in de toekomst weer last krijgt van pijn. Het doel van deze fase is om je lichaam terug te brengen naar een 100% goed functionerend geheel. De meeste klanten hebben ongeveer 4-8 behandelingen per maand nodig voor de duur van 6-24 maanden. Dit is geheel afhankelijk van de ernst van jouw probleem en de oorzaak van jouw probleem.

Fase 3: Welzijn

Als je lichaam eenmaal herstelt is en je niet langer meer last hebt van pijn of andere symptomen, is het van belang om regelmatig bij de chiropractor te komen. Dit om problemen in de toekomst te voorkomen. Gebruikelijk in deze fase is om minstens 1 keer per maand langs te komen, afhankelijk van je leefstijl en je gezondheidsdoelen.