Als je last hebt van rugpijn, kan chiropractie je helpen om van de pijn af te komen en de oorzaak te behandelen waarom je de rugpijn hebt. Maar de behandeling stopt niet na een keer of als de pijn weg is (of terugkomt wat ook regelmatig gebeurd).

Een nieuwe studie stelt regelmatige chiropractie (gedefinieerd foor de onderzoekers als “behandeling met regelmatige intervallen ongeacht de symptomen”) meer effect heeft dan symptomatische behandeling (chriorpactie krijgen alleen wanneer je pijn hebt).

In de studie, patiënten met terugkerende lage rugpijn welke regelmatig (elke 1-3 maanden) na hun initiële behandelingen, rapporteerden gemiddeld 19.3 dagen zonder lage rugpijn over een periode van 12 maanden vergeleken met patiënten welke alleen symptomatisch behandeld werden. Gemiddeld, over de 12 maanden periode, ging men zeven keer naar de chiropractor, tegen gemiddeld vijf bezoeken bij de symptomatische patiënten.

Dus als je last van lage rugpijn hebt en de chiropractor stelt voor dat je regelmatig voor een behandeling komt, volg dan zijn/haar advies op. Er is onderzoek dat dit aangeeft en kan de tijd dat je pijn hebt aanzienlijk verminderen.

bron: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01539863

Categories:

Tags:

Comments are closed

Over deze site
Welkom op de site van Stringer Chiropractie. Wil je ook je leven optimaal leven ? Neem dan eens contact met ons op !