Joop Stringer

Doctor of Chiropractic (MChiro, MMCA)

Mijn eerste ervaring met chiropractie was tijdens een ontmoeting met een andere McTimoney chiropractor. Nadat ik van haar een behandeling had gekregen, voelde ik alle energie weer in mijn lichaam stromen en ook had ik een enorme “energie bal” om me heen. Dat was het moment dat ik na 25 jaar in de IT gewerkt te hebben, besloot het roer om te gooien.

In 2011 mijn 5 jarige universitaire opleiding aan het McTimoney College of Chiropractic in het kleine stadje Abingdon (Oxford) Engeland. Overigens was deze start wel een bijzondere, daarover lees je hieronder meer. De opleiding heb ik afgesloten met een Masters Degree en Honours in Chiropractic.

Ik ben geboren in Haarlem op 12 april 1964 en vader van een dochter en een zoon die allebei al goed op eigen benen staan. Mijn vrouw is, mag ik best trots zeggen, een van de beste homeopaten in Nederland Helena van Dijk.

Kanker

In 2009 voor de eerste keer geconfronteerd met kanker. Ik ben toen het reguliere circuit ingegaan: operatie, chemo, controles … “en veel succes ermee” …. Dat pakte alleen toch iets anders uit. In 2011 werd bij een routine controle een uitzaaiing van 5cm geconstateerd en de oncoloog had slechts één optie: 3 maanden full-time chemo. Ik heb toen besloten dat niet te gaan doen en heb mij gericht op de natuurlijke geneeswijzen. Zoals Hippocrates zegt: “Let food be thy medicine and medicine be thy food”. Allereerst volledige omschakeling in leefwijze. Van pizza, cola, chinees (ja ik had stapels van die witte bakjes) naar rawfood, fruit, vegetarisch. Dat resulteerde in een gewichtsverlies van 22 kilo in één jaar tijd.

Door de stap te zetten op een pad wat niet veel mensen ingaan, heb ik wel heel veel moeten werken. Niet alleen aan mezelf maar zeker ook tegen mensen, verzekeraars en allerlei andere instanties.

Inmiddels gaat het nu HEEL goed met me. De tumor is nu (september 2017) nog slechts 0,8 cm groot ! Wil je meer weten ? Kijk dan op mijn speciale FaceBook pagina: 10voorJoop

Spreker

Joop komt ook graag spreken over chiropractie, gezondheid of hoe hij zijn kanker succesvol op een natuurlijke manier heeft behandeld. Klik hier om meer daar over te lezen.

Mijn Missie

Mijn missie is om te voorzien in een effectieve natuurlijke ondersteuning van de gezondheid door chiropractie. Eén persoon, één behandeling per keer. Door de juiste voorlichting te geven een positieve invloed op gezondheid mogelijk te maken voor iedereen. Ik heb de kracht in mijn handen en mijn stem om de wereld te veranderen!