Als ik met mensen praat over chiropractie als een gezondheidszorg is de eerste vraag vaak: wat is het verschil tussen chiropractie, osteopathie en fysiotherapie. Chiropractie gaat over zenuwen of specifieker het zenuwstelsel en hoe dat de controle heeft over jouw spieren, gewrichten en alle andere organen in jouw lichaam. De volgende video geeft een impressie wat chiropractie is en hoe het jou kan helpen.

Het doel van chiropractie is het herstellen van de controle. Chiropractie helpt je om uit de pijn te raken (sommige chiropractoren noemen die Relief care), terwijl we samen bezig zijn met herstellen van de controle van je houding (structureel) en je bewegelijkheid (functioneel). De volgende stap is net zo belangrijk. I zou haast willen zeggen dat chiropractie uitblinkt in het identificeren en minimaliseren van de oorzaak. Dit kunnen dingen zijn die je dagelijks doet. Soms kan een oorzaak niet weggenomen worden zoals herhalende bewegingen, bijvoorbeeld computer werk of autorijden. Dat zijn voorbeelden van fysieke stress. Ook kan een bepaald deel van je voeding oorzaak zijn die aangepakt kan worden. Soms zijn het emotionele zaken die spelen en invloed hebben op je zenuwstelsel. Ook deze moeten worden meegenomen. Het beheren en beheersen van deze vormen van stress zijn nodig om te voorkomen dat je gaat Jojo-en tussen symptomen en je goed voelen. Wel is het belangrijk om te weten dat elke stap jouw beslissing is om door te gaan met zorg of niet.

Chiropractie is niet alleen het met of zonder pijn zijn. Het gaat over het werken aan jouw gezondheidsdoelen en het helpen van het behalen daarvan. Het zijn jouw doelen dus die respecteren we. We respecteren jouw beslissingen of deze nou wel of niet in lijn zijn met onze adviezen. Als je wilt zien of chiropractie iets voor jou betekenen kan, neem dan contact met ons op.

Categories:

Tags:

Comments are closed

Over deze site
Welkom op de site van Stringer Chiropractie. Wil je ook je leven optimaal leven ? Neem dan eens contact met ons op !